En självguide till rätt produkt.

RENGÖRING

 • Kallavfettning


  Kallavfettning är ett nafta/petrolium-baserat avfettningsmedel som effektivt löser riktigt feta och smutsiga partier på ditt fordon. Har du fått tjär/asfaltstänk på din bil är detta medlet för dig. Medlet appliceras outspädd med lågtycksspruta nerifrån trösklar och upp, låt verka några minuter. Undvik intorkning och direkt sol! Spola av med hörtryckstvätt, nerifrån och upp, eller applicera ett alkaliskt rengöringsmedel. Upprepa om det behövs. Applicera aldrig över fönsterlist då medlet kan rinna bakom rutan och förstöra rostskyddet i dörrar. Läs Alltid anvisningen på flaska/dunk innan användning.
  Vissa medel lämpar sig även för motortvätt.

  Tips: Snowclean Asfalt Rent, Snowclean Kallavfettning 100, 140, 200

 • Alkaliskt avfettning/schampo


  Alkalisk rengöring har sin främsta uppgift att lösa organisk smuts som fastnat på ytan. Löser fågelbajs, sav från träd, flugor, alger, mossa och annat som fått lystern att mattas av. Alkaliska medel skall spädas och är VÄLDIG dryga. Applicera med sprayflaska eller lågtrycksspruta på hela bilen och låt stå några minuter. Undvik intorkning och direkt sol! Spola av med hörtryckstvätt, nerifrån och upp. Går bra att applicera direkt ovanpå kallavfettning. Medlens effektivitet tillkännages vid det höga pH värdet. Alfanol HD Röd innehåller vaxmedel. Läs Alltid anvisningen på flaska/dunk innan användning. 

  Tips: Alfanol HD Grön, HD Röd, HD Special, Truckschampo. Alkaliska medel kan man även använda som snabbtvätt. Många av produkterna är även miljömärkta med svanen.

 • Fälgrent


  Oftast räcker det med att köra naftabaserad och alkaliskt avfettningsmedel på fälgarna. men blir fälgarna inte rena utan det uppstår en ljusbrun yta som ligger kvar på fälgen, så kan du använda ett syrabaserat fälgrengöringsmedel. Detta löser även bruna rostprickar (flygrost) på lackerade ytor. Applicera med sprayflaska och låt verka några minuter. Tvätta med svamp eller borste.
  Det går även bra att applicera detta på trösklar och på dörrar. Läs Alltid anvisningen på flaska/dunk innan användning. 

  Tips: Snowclean Fälgrent, Snowclean Kalk och rostrent.

 • Clay


  Clayer (Lera) finns i lite olika varianter, bar, skiva och duk. Lerans funktion är att lösgöra "noppor" och ingrodd smuts på fordonets lack. Tar även bort sprutdamm på lacken. Duscha över ytan med lite såpvatten för att leran inte ska fastna på ytan. Platta ut leran och håll den med fingrarna plant mot ytan. Gnugga fram och tillbaks, ej cirkelrörelser, tills ytan känns len och slät, fortsätt så på hela fordonet. Lika så gäller det för duk och skiva. Clayskiva kan även fästas på poleringsmaskin.

  Tips: EXO poleringsskiva gul och blå

 • Schampo

  Schampot rengör bilens lack från lättare smuts. Den är inte så kraftig som alkaliskt rengöringsmedel så vi rekommenderar att ni börjar med alkaliskt rengöringsmedel innan ni schamponerar bilen, för att få bort ingrodd smuts först. Vaxschampo innehåller vax som gör att bilen får tillbaka sin lyster och gör att bilen blir lättare att tvätta av nästa gång. Tvätta uppifrån och gå ner. Läs Alltid anvisningen på flaska/dunk innan användning. 

  Tips: Snowclean Vax Schampo